Aiguamolls de la Corbatera

L’aigua, font de vida i desenvolupament, ha estat intrínsecament lligada al desenvolupament de Sallent. Els seus camins ens transporten a diferents moments crucials de la història com la revolució industrial però també ens evoquen cultures antigues com la ibèrica, que escollí aquest entorn per instal·lar-s’hi. El riu Llobregat ha unit, alimentat i enriquit els habitants d’aquestes terres al llarg de més de 2500 anys d’història.

A l’alçada del poble de Cabrianes, la vall del riu Llobregat s’eixampla i permet que l’aigua discorri lentament formant la gran zona humida de la Corbatera amb una gran varietat d’hàbitats, com el bosc de ribera autòcton, pinedes, retalls de roureda, talussos de margues vermells, sorrals, codolars i una gran extensió de canyissar i bogar.

La tranquil·litat i la diversitat d’ambients és un potent focus d’atracció per a una gran diversitat d’aus, especialment favorable als ocells aquàtics, que hi fan estada com a sedentaris o de pas en la ruta migratòria del Llobregat. Aquest fet li confereix una gran importància faunística i ornitològica que es pot apreciar tot passejant o des dels observatoris adaptats.